Sosyal Medya

Coğrafyamız

SuriyeÂ’de bir ayda 51 katliam

Suriye Devrim Koordinasyon Birliği İnsan Hakları Bürosu, Suriye'de mayıs ayında Esed rejiminin 44, IŞİD’in ise 7 ayrı katliam gerçekleştirdiğini açıkladı.



Suriye Devrim Koordinasyon BirliÄŸi Ä°nsan Hakları Bürosu’nun (SYRCU), Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’na (SMDK) ait internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Esed rejiminin sadece mayıs ayında Suriye’de 44 ayrı katliam gerçekleÅŸtirdiÄŸini açıklandı. Aynı tarihte IŞİD ise 7 katliam gerçekleÅŸtirdi.

Büro, katliamların en büyüÄŸünün El- Bab kentinde yaÅŸandığını açıkladı ve 30 Mayıs’taki katliamda 57 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, Halep’in Cisr El-Hac’taki 12 Mayıs’ta varil bombalarıyla yapılan saldırıda ise 47 kiÅŸinin öldüÄŸünü belirtti.

Açıklamada, IŞİD’in ise aynı tarihlerde Suriye’de 7 ayrı katliam yaptığını, Deyri Zor’da 71, Halep kırsallarında ise 4 sivili öldürdüÄŸü ifade edildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Resmi Sözcüsü Salim Muslat, Suriye’de güvenli bölge oluÅŸturmayı ÅŸu ana kadar resdeden BM Güvenlik Konseyi’nin rejimin savaÅŸ uçaklarının iÅŸlediÄŸi katliamlardan sorumlu olduÄŸunu savunmuÅŸtu.

Muslat, IŞİD’e karşı oluÅŸturulan koalisyonun stratejisini yeniden gözden geçirmesi gerektiÄŸini ve Esed rejiminin güçlerini de öncelikli hedefler arasına alarak bu katliamların önüne geçebileceÄŸini ifade etmiÅŸti.

Muslat, rejimin muhalefet karşısında aldığı yenilgiler karşısında sivilleri varil bombalarıyla, kimyasal silahlarla ve deniz mayınları ile vurarak intikam almak istediğini de savunmuştu.

Esed rejimi, Salı günü varil bombaları ve füzelerle Halep ÅŸehir merkezi ve kırsalıyla Ä°dlib'in Marat Numan ilçelerine saldırdı ve yine onlarca sivil öldü.

Kaynak: SMDK, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.